donderdag 15 december 2011

San Francisco & Santa Cruz

Dinsdagochtend had ik met Chihiro en Daniela afgesproken bij school en vanaf daar begon ons korte roadtripje naar San Francisco. Eerst even wat ontbeten en toen gingen we op weg. Na ongeveer 2 uur rijden kwamen we aan bij de Golden Gate bridge, we besloten een afslag voor de golden gate de snelweg af te gaan en kwamen aan bij een super mooi uitzichtpunt!

Daarna was het tijd om de stad in te gaan! Dus daar gingen we over de golden gate en richting de stad! We hadden het plan om eerst naar het hotel te gaan om te auto daar te zetten en verder te gaan met het openbaar vervoer maar Daniela nam per ongeluk de verkeerde afslag en zo raakten we de weg volledig kwijt. Eigenlijk was dat uiteindelijk veel leuker want we hebben ongeveer de hele stad gezien, door golden gate park heengereden en op lombard street gereden! Lombard street is echt de gaafste straat ooit. San Francisco is een stad die bestaat uit hele steile wegen en is soms super eng, lombard street is een van deze steile wegen alleen gaat deze naar beneden in haarspeld bochten! Dus wij al gillend over lombard street heen terwijl mensen ons raar aan zaten te kijken, het was een belevenis!! Uiteindelijk kwamen we ergens eind van de middag aan in het hotel en hebben we daar even wat uitgerust. Chihiro's zus was de eerste dag ook mee, zij was een paar dagen op bezoek geweest en vloog de volgende ochtend vroeg terug naar Japan. We hadden daarom een hotel vlakbij San Francisco airport. Begin van de avond namen we een shuttlebus naar het vliegveld en gingen we met de metro naar de stad. Daar kwamen we aan bij het echte centrum. Union square was prachtig verlicht met een supergrote kerstboom, we zijn heerlijk uiteten geweest en hebben nog wat geshopt, daarna waren we moe van de reis dus zijn we teruggegaan naar het hotel.
De volgende dag werden we rond een uurtje of 9 wakker, Chihiro had in de nacht haar zus weggebracht naar het vliegveld dus iedereen was redelijk brak. Daarom besloten we weg te gaan uit de stad en door te rijden naar een van de populairste kustplaatsjes in California, Santa Cruz. Wat een geweldige pier is dat! Het was heerlijk weer voor midden december en aan het strand was een soort pretpark, daar hebben we heerlijk even wat uitgewaaid op het strand en zelfs buiten op het terrasje van een strandtentje geluncht. Halverwege de middag was het tijd om terug te gaan want het was nog een lange trip zo ongeveer 4 uur terug naar Rocklin. Al met al een heleboel gelachen, gezelligheid en veel gave dingen gezien!