donderdag 22 december 2011

Lake Tahoe & Reno

Dinsdag stond mijn wekker om 2:15am want ik zou samen met Quinten een dagje gaan snowboarden bij Lake Tahoe. Mark was zo aardig om ons naar het busstation in Sacramento te brengen waar we de bus zouden nemen van 3:30am naar Reno. Na ongeveer 2,5 uur in de bus te hebben gezeten kwamen we rond 6 uur aan in Reno, de volgende bus naar het skigebied zou pas om 8:00am vertrekken dus zochten we wat warmte bij de mc donalds op de vroege ochtend.
Daarna de bus genomen naar het skigebied en na nog een heel gedoe met de liftpassen, snowboards huren en alles, stonden we om 10 uur dan eindelijk op de piste. We begonnen maar op de beginnerspiste want ik had er niet zoveel vertrouwen in dat ik uberhaupt nog kon snowboarden. Ik moest weer even inkomen maar het ging eigenlijk na een tijdje super goed! Dus na een aantal uur waren we klaar voor de hogere pistes en deze waren een stuk enger maar ook veel gaver en het ging goed! Natuurlijk wel heel wat keren gevallen en omdat er niet geweldig veel snel was, deed dat nog aardig pijn!
Toen om 4 uur de pistes dichtgingen namen we de bus terug naar Reno. We waren helemaal dood maar onze bus terug naar Sacramento zou pas om 8.30pm vertrekken dus besloten we nog maar even wat sightseeing te doen in Reno. Reno ligt in de staat naast California, in Nevada, en is naast Las Vegas de tweede gokstad. De stad was heel gaaf verlicht en er waren een hoop casino's en zelfs wedding chapels! Toen we eindelijk in de bus zaten waren we echt helemaal kapot en in de auto terug naar Rocklin kon ik alleen nog maar aan slapen denken, om 2 uur s'ochtends op staan en de hele dag snowboarden is niet de beste combinatie, maar alsnog een geweldige dag gehad en nu lekker een paar daagjes slapen en niks doen en dan is het alweer Christmas!