woensdag 4 januari 2012

Dag 3&4 Niagara Falls, Harvard, Boston, New York City

Vandaag weer redelijk vroeg opgestaan en op naar de watervallen om deze nu in het daglicht te bekijken en vanaf de andere kant. Het was erg koud maar weer een super mooi uitzicht, daarna hebben we een film gekeken over alle legendes van de Niagara Falls en toen was het begin van de middag tijd om richting Boston te gaan want ook dat was een heel eind rijden.
Begin van de avond kwamen we dan eindelijk aan in Boston en zijn we met de hele groep gaan eten in chinees restaurant, de "famous" kreeft van Boston! En daarna naar het hotel waar weer een heerlijk zwembad op ons stond te wachten, dat deze keer meer een gigantisch waterpark was! Morgen gaan we eerst naar Harvard University en dan ook nog even Boston in!
De volgende dag gingen we op weg naar Harvard University. Het was een sombere dag met hier en daar wat regen, maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken. Op het terrein van Harvard hebben we wat rondgelopen en ook daar was "Occupy" (waar ik nog nooit van gehoord heb, overigens). We volgden het roze parapluutje tussen alle chinezen en in gebrekkig engels werd ons af en toe wat verteld over wat we zagen. Daarna zijn we door gereden naar Boston en hebben we al rijdend door de stad een heleboel dingen gezien. Toen werden we een uurtje gedropt in Quincy Market, een winkelcentrum, waar helaas alles nog dicht was (zo vroeg was het dus...).
En daarna maar weer de bus in op weg naar de countdown at Times Square, New York City. Eerst nog even bij het Intrepid Museum geweest, een marine vliegdekschip aan de rand van de Hudson, NYC.
Daarna gingen we naar Times Square, niet wetend dat het zo ongelooflijk druk zou zijn, dat we 5 blokken er vanaf, om 3:00pm, al in de rij stonden om "the ball" te zien vallen om 12 uur s'nachts. Wij dachten Once In A Lifetime... dus gingen we ook maar in de rij staan, een paar uur later was het ons gelukt om er in te komen, al stonden we er zelfs toen nog een blok vanaf en konden het eigenlijk alleen maar vanaf het scherm volgen. Rond een uurtje of 8, we stonden er toen al zo'n 5 uur, hebben we het uiteindelijk opgegeven, nadat we onze eigen nederlandse countdown (6 uur eerder) al hadden gevierd met een stel andere nederlanders, en zijn we wat rond gaan lopen. Rond een uur of 11 kwamen we een andere familie van onze bus tegen en zijn we samen in een cafeetje gaan zitten om daar alsnog het Nieuwe jaar in te luiden.