woensdag 4 januari 2012

Dag 5&6 New York Premium Outlets, New York City

Op 1 januari mochten we gelukkig een beetje uitslapen en gingen we om 10.45am op weg naar de Premium outlets in New York state. Hier hebben we heerlijk een dagje geshopt en s'avonds weer gezwommen in het hotel en vroeg naar bed want de volgende dag was het tijd voor een lange dag sightseeing in New York City!
Al vroeg kwamen we de volgende dag aan in New York. De bus stopten bij Ground Zero, waar we eerst even weer de mcdonalds opzochten voor een ontbijt en daarna zagen we een 9/11 memorial van de fire department, erg indrukwekkend. Met de hele groep liepen we weer achter het roze parapluutje aan en zo gingen we naar Wall street en "The Bull".

Hierna ging de groep verder met de New York tour en besloten wij zelf de stad in te gaan want we wilden graag naar Liberty Island, waar het vrijheidsbeeld te zien is. Aangekomen bij de plek van de veerboot bleken we niet de enige te zijn die daar naar toe wilden. Er stond een rij van zo'n paar 100 meter, maar de security vertelden ons dat het "maar" anderhalfuur zou duren, dus besloten we dat avontuur maar aan te gaan. Welgeteld 3 ijskoude uren later kwamen we dan eindelijk aan op Liberty island, maar het was het waard! Heel gaaf om het vrijheidsbeeld van zo dichtbij te kunnen zien!

Eenmaal terug op het vaste land namen we de metro naar Times Square, did the pictures en pakten even een starbucksje, om daarna een "gele" taxi te nemen naar het Metropolitan Museum of Art, waar we de rest weer zouden ontmoeten. We gingen weer op weg naar een volgend hotel en kropen ook vandaag snel weer ons bedje in, terugkijkend op een hele leuke dag!